Om Morgenster Winery

“Hver god historie starter med en fantastisk hovedperson.”

For længe siden blev en italiensk mand forelsket i Sydafrika og Cape Winelands. I 1992 trak han sig tilbage fra sin tekstilkarriere, flyttede til Sydafrika og købte Morgenster – en gård med en rig historie, der går 300 år tilbage. Det var Giulio Bertrand, Morgensters grundlægger.

Where there is quality, there is no compromise”.

 

Bevæbnet med dette motto satte Giulio sig for at skabe ekspertise – vine i verdensklasse i Bordeaux-stil og den højeste kvalitet af ekstra jomfruolivenolier, som Sydafrika nogensinde havde set. Morgensters jord og nærhed til havet gjorde det til det perfekte sted for begge disse at blomstre. Han tilkaldte hjælp fra verdenskendte Pierre Lurton fra Château Cheval Blanc og Château d’Yquem i Bordeaux for at perfektionere vinen. Derefter importerede han i samarbejde med Olive Oil Institute i Perugia 17 særligt udvalgte olivensorter. Derfra banede han vejen for Sydafrikas olivenoliekultur, som vi kender den i dag. Selvom det er en del af italiensk kultur at producere fine vine og oliven sammen, var konceptet en nyskabelse i Sydafrika på det tidspunkt.

I dag er det mor og datter-teamet, Federica og Vittoria, der viderefører arven af ​​ekspertise, som deres far og bedstefar startede for årtier siden. Med deres nedarvede passion for vin og olivenolie er de inspireret til ikke kun at fejre deres gårds historie, men til at skubbe den ind i en ny æra med innovation.

“Vores ejendom, det er en del af os.”

Morgenster dækker 200 hektar, hvoraf 50 er under olivenlunde, der dækker 17 italienske topsorter. Lidt over 20 hektar er under vinstokke, hovedsageligt Bordeaux-varianter af Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot og en lille vingård Petit Verdot, som går ind i godsets flagskib Morgenster og dets søskendemærke Lourens River Valley blends. Da Bertrand designer sine vine, så de ældes godt, holder han en stor procentdel tilbage ved lanceringen for at sætte dem i stand til at modnes under perfekte forhold og frigive dem, når de vurderes at være klar. Der er også et par hektar italienske sorter, Nebbiolo og Sangiovese, som producerer Bertrands elskede italienske samlingsvine fra Tosca – en super toscansk blanding, Nabucco, en ren Nebbiolo, og Caruso, godsets Sangiovese rosé. Estate har også en hvid Bordeaux-blanding af Semillon og Sauvignon Blanc. Vine fra druer høstet fra godsets genplantede vinmarker, som endnu ikke anses for at være klar til Bordeaux-blandingerne, frigives som single cultivar-vine under NU-mærket (udtales “ny”).