Winemakeing

Magien ligger ikke i et enkelt element, men i synergien af ​​alle vores egenskaber tilsammen.

Ærlig er det ord, der bedst beskriver Olifantsbergs vine – vine, der afspejler legenden om Olifantsberg og dens distinkte personlighed. Når vi smager en ung vin, spørger vi: fremkalder den et mentalt og sanseligt billede, der vil yde dette særlige sted retfærdighed? For at sikre, at vinene nøjagtigt afbilder det sted, hvor vingården vokser, er vinproducenten nødt til at behandle frugten meget skånsomt. Målet er at producere vine, der smager naturligt, afbalanceret og ikke overanstrengt. Fermentering med hjemmehørende gær og hele klaser og brug af mere naturlige kar som foudres og betonæg, der hjælper med at bevare frugtens renhed, er blot nogle af de teknikker, vi bruger til at opnå dette. Vi arbejder med forskellige kloner for at vise flere sider af hver druesort og skabe et bredere plukkevindue i hver sort for at opnå naturlig kompleksitet. De forskellige vingårdspartier af hver sort vinificeres alle separat og blandes derefter omhyggeligt sammen for at fremvise druens fulde sortskarakter og nuancer.

Klima

Højden giver store udsving mellem dag- og nattemperaturer, hvilket resulterer i en langsom, jævn modning og lagdelt frugt. En stærk vind slår vinstokkene årelangt, hvilket gør det svært for planten at vokse. Dette er dog en positiv kamp, for det giver små, koncentrerede bær fulde af smag og vitalitet. Druesorter er valgt for deres evne til naturligt at trives under disse forhold. Betragtet individuelt er ingen af disse elementer usædvanlige, men når de kombineres på dette specielle sted – bliver en magisk karakter sat sammen.

Jordbund

De bedste vingårdsjord er bemærkelsesværdige for at have en fin balance mellem vanddrænende og vandtilbageholdende egenskaber. Vinmarker synes ikke at producere gode vine, når jorden er for våd. Jord rig på skifer og skifer sikrer fri dræning af vand, og tilstedeværelsen af et lerlag hjælper med at holde jorden fugtig nok til at pleje vinene hele sommeren. Vores vinmarker vokser i skifer-, skifer- og sandstensbaserede jorde med et underliggende lerlag. Det er ældgamle jorder, og de forskellige stenlag eksisterer på grund af millioner af års metamorfoser og forvitring af ler, sand og stenpartikler. Den fine balance og mineralrige sammensætning af vores jord afspejles i elegancen og kompleksiteten af den frugt, de leverer.

Vinmarker

Vores echalas-vinmarker er en vigtig del af vores historie. Disse udsatte vinstokke skaber et helt andet mikroklima end vores espalierede vinmarker. Lavere temperaturer i mikroklimaet sikrer bedre syre og mere aromatiske druer. Ved at bruge banebrydende præcisionsbeskæringsteknikker er vi i stand til at forlænge levetiden af vores vinstokke, samtidig med at vi sikrer, at de er kommercielt levedygtige og i stand til at producere en ensartet højkvalitetsafgrøde.

Topografi

Vinmarkerne er plantet i et nordvestlig aspekt. Dette aspekt sikrer, at vinmarkerne får nok soleksponering til fuldt ud at modne druerne. Vinmarkernes højder varierer fra 300 – 470 m over havets overflade. De højere højder sikrer, at vinmarker tåler lidt køligere vækstbetingelser end vinmarker beliggende på lavere liggende arealer.

Old wine project

Mangfoldighed er i vores natur. Arbejde med arvsvinmarker kan udvide vores forståelse af vindyrkning og bevarelse af vores vinmarker.

“Lad os bevare de gamle vinstokke i dette land og de mange vidunderlige vine, der kunne laves af dem.”
Rosa Kruger

I 2018 lancerede Old Vine Project (OVP) Certified Heritage Vineyards-seglet, som medlemmer kan placere på flasker vin lavet af vinmarker på 35 år eller ældre sammen med plantningsdatoen. Certificeringsstemplet er en verdensnyhed og garanterer autentiske vine dyrket i henhold til OVP’s retningslinjer for vindyrkning og vinfremstilling.

“Baruch” betyder “velsignet” på hebraisk

I 2014 identificerede vi vingården og registrerede den hos Old Vine Project. Siden 2015 har vi styret Baruch-vingården, der ligger i byen Rawsonville. Vi tog beslutningen om at administrere og pleje denne vingård sammen med vingårdsejeren. Der udvises meget omhu under beskæring og sugning for at fremme ny vækst og forhindre skader på plantens hovedstruktur. Lige så vigtigt er det at opretholde plantens ernæringsmæssige sundhed ved at forbedre jordens sundhed. Hvert år bliver vingården stærkere og mere afbalanceret. Stedsfølelsen af ​​gamle vinmarker er bare ekstraordinær.

Vingården blev plantet i 1982. Buskrankerne er plantet i rækker på 1,22 gange 1,22 m brede også kendt som “Heste rækker”. Breede-floden ligger 3,5 km væk, og Smalblaar-floden er kun 800 m væk fra vingården.